چراغ دیواری (دکوراتیو) چیست؟
طراحی روشنایی با هدف نورپردازی محیطهای داخلی و خارجی، به دلیل توجه نسبت به دکورسازی، به یکی از اصلیترین دغدغههای افراد تبدیل شده است. امروزه حوزههای مختلف با برخورداری از شرایط متفاوت، نیازهای انحصاری خود را برای تامین نور و تزئین فضا دارند. در این حالت طبیعتا ابرازهای به خصوصی هم متناسب با شرایط تعریف خواهد شد. چراغ دیواری یکی از انواع سیستمهای نوری بوده که متناسب با شرایط محیط، در ساختارهای مختلف طراحی و به دیوار نصب میشود.
حتما میدانید که نور یکی از اصلیترین مولفهها در تزئین و دکورسازی بوده که با برخورداری از طیفهای رنگی مختلف، طرحهایی ساختاری متفاوت و نحوه اتصال، برای بخشهای متفاوت به یک عنصر منحصربهفرد تبدیل میشود. از این رو در ادامه این محتوا قصد داریم با ارائه توضیحات بیشتر نسبت به چراغ دکوراتیو، انواع چراغهای دکوراتیو، برخورداری از مشاوره روشنایی، فاکتورهای مربوط به چراغ سفارشی و در نهایت عملکرد مجموعه نورا در پروژههای نورپردازی پرداخته و شما را با پارامترهای انتخاب چراغ دیواری مناسب و خرید از یک بستر معتبر آشنا کنیم.
چراغ دکوراتیو چیست؟
همانطور که از نام چراغ دیواری یا دکوراتیو پیداست، این سبک سیستم نورپردازی به دیوار متصل شده و قابلیت دکورسازی و طراحی روشنایی را دارد. این چراغ بسته به سبک ساختاری به خصوصی که دارد، برای انواع محیطها از خانه تا اداره مورد استفاده قرار میگیرد و در کنار تامین نور، به نمایش بهتر دیگر المانهای تزئینی در محیط کمک میکند.
نور به عنوان فاکتور روشنایی، متریال و عنصر طراحی، خطوط منحصر به فرد و طرحهای پیچیده روشنایی را ایجاد میکند که فضا را به نحو متفاوتی در درجه رنگی به خصوص روشن میکند. در نتیجه نورپردازی به سبک دکوراتیو جذابیت و عملکرد را با هم ترکیب کرده و دید جدیدی را به فضای شما میآورد.
لازم به ذکر است که نورپردازی دکوراتیو خود یک سبک ویژه بوده و چراغهای دکوراتیو میتوانند بخشی از آن باشند. در واقع چراغ دیواری در انواع دکوراتیو، به نسبت دیگر ساختارهای نورپردازی دکوراتیو، دارای طرفداران بیشتری بوده و میتوان گفت مخاطبان به خصوص خود را دارد.
انواع چراغ دیواری دکوراتیو
از آنجایی که سیستمهای نورپردازی در محیطهای مختلفی تعریف میشوند و بسته به نیاز محیط میتوانند دارای شرایط ویژهای باشند، طبیعتا انواع به خصوصی هم برای چراغهای دکوراتیو تعریف شده تا امکان تامین نیاز مخاطب فراهم آورده شود. چراغ دیواری دکوراتیو که موضوع اصلی ما در این محتوا بوده، جز یکی از انواع چراغهای دکوراتیو است. چراغ دیواری با طراحی ساختاری متفاوت، انعطاف در به کارگیری انواع منبع نوری و اندازههای متنوع، برای نورپردازی در بخشهای مختلف خانه، مانند سالن پذیرایی، اتاقهای خواب، آشپزخانه، حیاط و مواردی از این دست مورد استفاده قرار میگیرد. در ادامه انواعی که در طراحی و ساخت چراغ دیواری دکوراتیو لحاظ شده مورد بررسی قرار میگیرد:
چراغ دیواری خطی
همانطور که از نام چراغ دیواری خطی پیداست، این نوع به صورت خط ممتد به نمایش نور در دیوارها میپردازد. استفاده از این نوع چراغ دکوراتیو شرایط را برای انواع سبکهای روکار و توکار فراهم میآورد. در نتیجه بسته به پتانسیل یا همان ظرفیت دیوارها، میتوان نحوه اتصال متفاوتی را در نظر گرفته. در خصوص بستر استفاده از چراغ دیواری خطی، باید گفت محدودیتی به لحاظ فضای داخلی خانه یا محیطهای اداری مطرح نمیشود. تنها باید توجه داشت که این نوع مناسب دکوراسیون داخلی مدرن بوده و جایی برای فضاهای کلاسیک ندارد.
چراغ دیواری یک طرفه
از جمله کاربردیترین انواع چراغ دیواری دکوراتیو، میتوان به چراغ دیواری یک طرفه اشاره کرد. با توجه به نام این نوع چراغ دیواری، باید گفت دارای یک زاویه تابش نور بوده که عموما به سمت پایین تابیده میشود. این نوع چراغ در بیشتر مدلها ساختاری شبیه به باکس دارد که یک وجه آن برای انتشار نور باز شده است. در روند نصب این چراغ میتوان نور را به سمت بالا یا پایین تاباند؛ تنها نکتهای که باید در نظر داشته باشید، توجه به ارتفاع مناسب برای نصب چراغ است.
چراغ دیواری دو طرفه
چراغ دیواری دو طرفه که قابلیت انتشار نور در دو جهت را دارد، نمونه دیگر انواع چراغ دیواری دکوراتیو است. مشخصا این نوع چراغ دیواری قابلیت انتشار نور در دو جهت را دارد. در مورد جهتهای تابش نور باید گفت عموما بالا و پایین است. چراغ دیواری دو طرفه مناسب دیوارهای بلند بوده تا با نصب در ارتفاع درست و مناسب، از خالی بودن دیوار جلوگیری کند. در رابطه با ساختار این نوع چراغ هم باید گفت مانند انواع یک طرفه اغلب دارای باکس هستند؛ با این تفاوت که انتشار نور از دو سوی مقابل هم صورت میگیرد.
چراغ دیواری چهار طرفه
با تعریفهایی که از انواع چراغ دیواری یک و دو طرفه صورت گرفت، احتمالا میتوانید ساختار چراغ دیواری چهار طرفه را هم حدس بزنید. این نوع چراغ از چهار وجه خود نور را انتشار میدهد. در نتیجه قدرت بیشتری در روشنایی محدوده وسیعتر را دارد. از این نوع چراغ دکوراتیو عموما به منظور نورپردازی نمای ساختمان، دیوارهای داخلی و همچنین روی ستونها بهره گرفته میشود. تنها باید به فاصله استاندارد بین چراغها از یکدیگر توجه کنید.
در هر صورت باید گفت هر یک از این انواع بسته به نحوه انتشار نور، دارای منبع نوری به خصوص، قابلیتهای ویژه و طراحیها و اندازههای متفاوتی هستند. در نتیجه جهت انتخاب درست، باید برخی نکات را در نظر بگیرید که شرایط بهتری برای شما فراهم میآورند. تناسب این سیستم نوری با دیگر اجزای داخلی، عاملی برای انسجام بیشتر و نمایش بهتر فضا میشود.
مشاوره نورپردازی قبل از انتخاب چراغ دیواری دارد؟
تعریف انواع برای چراغ دیواری دکوراتیو، سبب شده تا فاکتورهای مختلفی در بحث مشاوره نورپردازی مورد بررسی قرار گیرد. توجه به این فاکتورها در راستای انتخاب گزینه مناسب و نصب در جایگاه درست اهمیت ویژهای پیدا میکند. در ادامه پارامترهایی که در بحث مشاوره روشنایی مطرح میشود، به طور کلی مورد بررسی قرار گرفته شده است:
– در وهله اول برای طراحی نورپردازی اصولی، باید به فاکتور تناسب و سازگاری با محیط داخلی توجه داشته باشید. تعریف انواع سبکهای دکورسازی و ساخت مبلمانهای متفاوت با سبکهای خاص طراحی، سبب شده تا نیاز به ایجاد شباهت در میان اجزا به طور جدی مورد بررسی قرار گیرد. در این حالت استفاده از چراغهایی با سبک طراحی متناسب با فضای داخلی و نیز مشابه به یکدیگر اهمیت پیدا میکند. ناگفته نماند که چراغ دیواری دکوراتیو اغلب در محیطهایی با سبک دکوراسیونی مدرن کاربرد پیدا میکند. علت این موضوع هم نیاز فضاهای مدرن به المانهای نوری ساده است.
– رنگ فضا فاکتور دیگری است که در مشاوره روشنایی انتخاب چراغ دیواری دکوراتیو مورد بررسی قرار میگیرد. فضاهای متفاوت میتوانند به لحاظ شرایط نوری دارای محیط تاریک یا خیلی روشنی باشند. تعداد سیستمهای نوری و قدرت روشنایی هر یک، از جمله عواملی هستند که باید در روند انتخاب چراغ دیواری دکوراتیو مورد توجه قرار گیرند. در این حالت طبیعتا برای فضاهای تاریک میتوان از چراغهای دکوراتیو در تعداد بیشتر در راستای کمک به روشنایی بهره گرفت.
– شما باید هدف از نصب چراغ دیواری را در طراحی نورپردازی لحاظ کنین. این چراغ هم قابلیت روشنایی دارد و هم میتواند سبب ایجاد فاکتور تزیینی شود. در صورتی که تنها به قصد تزئینی و دکورسازی سراغ چراغ دیواری رفتهاید، توصیه میکنیم انواع منبع نوری با نور ملایم را انتخاب نمایید. این نور میتواند سایههای محوی برای فضاهای خاص ایجاد کند که محیط را به یک محیط امن و آرام تبدیل میکند. در مقابل اگر به دنبال روشنایی فضای داخلی باغ هستید، قطعا قدرت نوری بالا برای روشن کردن بخشهای محیطی موثرتر واقع خواهد شد.
– انتخاب جایگاه مناسب برای نصب چراغ دیواری دکوراتیو را فراموش نکنید. این سبک نورپردازی پس از نصب چراغ، راه بازگشتی برای شما نخواهد گذاشت. در واقع شرایط تغییر جا برای این چراغ بسیار دشوار بوده و میتوان گفت تنها یک شانس برای اتصال آن تعریف میشود. در نتیجه حتما قبل از نصب نهایی چراغ، به انتخاب درست مکان آن توجه داشته باشید.
– پارامتر مهم بعدی که میتوان در بحث نصب چراغ دیواری دکوراتیو مورد بحث و بررسی قرار داد، نحوه اتصال چراغ به دیوار است. در واقع این چراغ هم میتواند به صورت داخلی نصب شود و هم قابلیت نصب خارجی و روی دیوار را دارد. بنابراین برای انتخاب نحوه درست و مناسب اتصال، حتما فاکتورهای مربوط به شرایط محیط و ظرفیت فضا را در نظر بگیرید.
به طور کلی لحاظ این پارامترها برای برخورداری از شرایط بهتر و طراحی دقیق و اصولی نورپردازی با چراغ دکوراتیو، از اهمیت ویژهای برخوردار است و میتواند به طور موثر در انتخابهای بهتر شما کمک کند.
کاربردهای چراغ دکوراتیو
طراحی نورپردازی با استفاده از چراغ دکوراتیو، در فضاهای مختلفی قابل مشاهده بوده و امروزه به دلیل توجه گسترده نسبت به دکوراسیون سازی، شاهد به کارگیری دانش نورپردازی در محیطهای مختلفی چون خانهها، ادارات، کافهها، مراکز تجاری و مواردی از این دست هستیم.
یکی از کاربردهایی که چراغ دکوراتیو دارد، در محیطهای داخلی خانه و یا شرکتها است. در این فضاها با هدف نمایش بهتر فضا و ایجاد محیطی روشن با نور فکر شده، از چراغ دکوراتیو بهره گرفته میشود. گاها ساختار ویژه دیوار و ایجاد سایه برای نمایش آن، سبب تعریف نیاز به منبع نوری میشود. این منبع نوری میتواند از جهات متفاوتی تابیده و بسته به ساختار سازه دیواری، نور را در فضا منتشر کند.
در دیوار باغها و یا حیاطهای بزرگ، یا حتی دیواره خارجی آنها، از چراغ دیواری به سبک دکوراتیو بهره گرفته میشود. اینکار عاملی برای جلوه بهتره سازه و دکوراسیون داخلی بوده که گیاهان و یا المانهای خاص تزئینی در محیط را به خوبی به نمایش میگذارد.
در هر حال باید گفت چراغ دیواری دکوراتیو در طراحی نورپردازی فضاهای متفاوتی چون اتاق خواب، آشپزخانه، لابی هتلها، فروشگاهها، موزهها، گالریها و دیگر محیطها، میتواند مورد استفاده قرار گیرد. علت این موضوع هم طبیعتا انعطافی است که در طراحی و عملکرد آن مورد بررسی قرار میگیرد. به همین دلیل در حال حاضر میتوان فضاهای مختلفی را به کاربرد این سبک چراغ نسبت داد.
مهندسی روشنایی نورا
با لحاظ تمامی آنچه که تا اینجا نسبت به چراغ دیواری و فاکتورهای طراحی روشنایی گفته شد، در صورتی که شما هم برای فضاهای مختلف نیاز به تامین نور در کنار تزئین دارید، میتوانید از خدمات مشاوره روشنایی بهره گرفته و با توجه به نیاز محیط مدنظر خود، شرایط بهتری را به ارمغان آورید. در نظر داشته باشید که در این روند حتما یک بستر مطمئن را انتخاب کنید. مهندسی روشنایی نورا میتواند بهترین انتخاب شما باشد. چراغ ریلی، چراغ سقفی، چراغ خطی، چراغ گچی، چراغ مگنت یا چراغ مولتی ترک و پنل سقفی، همگی در مجموعه روشنایی نورا برای مخاطبان تعریف شده.
پروژههای نورپردازی نورا در روند به کارگیری انواع سیستم نورپردازی و نحوه نصب، با توجه به نیاز فضا در بهترین حالت صورت میگیرد. ما در این مجموعه تنوع بالایی را برای چراغهای روشنایی و دکوراتیو در نظر گرفتیم که شرایط را برای انتخاب با توجه به فاکتورهای مختلف فراهم میآورد. از این رو با ارائه خدمات مشاوره نورپردازی، حتی شرایط گزینش مناسب و اصولی فراهم خواهد آمد. در هر حال ما در مسیر روشنایی فضاهای مختلف، به شما در تجربه بهتر کمک خواهیم کرد. تنها کافیست بستر نورپردازی را انتخاب نموده و سپس با توجه به نیازهای محیط انتخابی خود، برای خرید و نصب گزینه مناسب اقدام نمایید.