نور مخفی چیست؟
طراحی روشنایی به واسطه انواع نورهای مخفی، یکی از سبکهای محبوب بوده که بیشتر در نورپردازی خانههای مدرن مشاهده میشود. امروزه به دلیل توجه گستردهای که نسبت به طراحی نورپردازی و بهرهگیری از مشاوره روشنایی با در نظر داشتن نیازهای محیط صورت گرفته، شاهد توجه بسیاری از افراد نسبت به ساختارهای مدرن و بهروز هستیم. در این بین نور مخفی از جمله گزینههای مطرح بوده که در بسیاری از محیطها کاربرد پیدا میکند.
نور مخفی نوری است که فضا را با نور غیرمستقیم روشن میکند که با انعکاس نور از سقف، دیوارها و کف ایجاد میشود. استفاده از این نور با در نظر داشتن برخی نکات و پارامترهای مربوط به طراحی فضا با این نور، میتواند به طور ویژهای سبب جلوهگیری محیط شود. از این رو به منظور آشنایی با این نوع نورپردازی، در ادامه این محتوا قصد داریم به ارائه توضیحات بیشتر نسبت به چیستی، ویژگیها، انواع و کاربردهای نورپردازی به سبک مخفی پرداخته و شما را با نکات مطرح برای برخورداری از مشاوره نورپردازی آشنا کنیم.
کاربرد نور مخفی
نور مخفی به گونهای بوده که بازتابی از نور منبع را به سقف یا بخشهای خاصی از دیوار نشان میدهد. در نتیجه امکان مشاهده منبع نوری به طور مستقیم تعریف نشده. این نحوه نورپردازی توهم فضایی را ایجاد میکند که گویی سطح تحت نور خود در حال ساطع نور است. از آنجایی که منبع نور مستقیما ً قابل مشاهده نیست، تابش خیره کننده کاهش پیدا میکند. در نتیجه بافت سطح روشن را برجسته کرده و عمق و تفاوتهای ظریف را به فضا اضافه میکند.
این خصوصیات زمانی حاصل میشود که افراد به منبع نور دید نداشته باشند! به همین خاطر برای استفاده از این سبک نورپردازی، نیاز به برخورداری ساختمان از ظرفیت مطرح خواهد بود. منظور از ظرفیت طبیعتا فضاهایی با قابلیت مخفی کردن منبع نوری است. لامپ ال ای دی، ریسه شلنگی، ریسههای ال ای دی، اس ام دی و مواردی از این دست، میتوانند گزینههای خوبی برای تامین نور مخفی سازه باشند.
این نوع ابزار یا به عبارتی منابع نوری، شرایط را برای سازگاری و انعطافپذیری در محیطهای مختلف فراهم میآورند. به همین دلیل افراد میتوانند برای بخشهای مختلف سازه بدون محدودیت فرمی نور مخفی درست کنند. این نور را حتی با عنوان نور غیرمستقیم معرفی میکنند. علت این موضوع هم عدم نمایش مستقیم نور بوده که در حقیقت انعکاسی از نور را به تصویر میکشد. این انعکاس حتی در شیشههای پنجره هم بازتاب شده و میتواند طراحی بهتری را در اختیار قرار دهد.
ویژگیهای نور مخفی
طراحی روشنایی به واسطه نور مخفی، خصوصیات و ویژگیهای متنوعی را برای فضای داخلی یک سازه تعریف میکند. این ویژگیها به نحوه متفاوتی در دکورسازی موثر واقع میشوند و عاملی برای جذابیت بیشتر محیط در کنار المانهای تزئینی دیگر خواهند بود. در ادامه این خصوصیات به طور کلی مورد بررسی قرار گرفته شده است:
– نور مخفی به عنوان نور غیرمستقیم، نور را بر روی سطح روشن منعکس میکند و باعث میشود که بافت و جنس متریال سطح روشن شده و برجستهتر نمایان شود. به ویژه اگر این سطح با موادی که دارای بافتهای ارگانیک هستند، مانند پوششهای گچ شده یا رنگ شده، ایجاد شده باشد، میتواند سایههای زیبایی ایجاد کند.
– در فضایی که کنتراست سایهها سرکوب شده باشد، منبع نوری ملایمی چون نور مخفی، فضایی با سایههای نرم و بدون گوشه ایجاد میشود. به طوری که میتوان فضایی جذاب ایجاد کرد که گویی اطراف آن را نور احاطه کرده است.
– یکی از ویژگیهای جذاب نورپردازی مخفی این است که با طراحی نورپردازی روشن دیوارها و کف مقصد، عمق ایجاد میکند و حس شکافی را تداعی کرده که گویی نور از آن به داخل سازه راه یافته است.
این ویژگیها سبب شده تا شاهد هنرنماییهایی برای تامین نور و روشنایی فضاهای مختلف باشیم. به خصوص که نور مخفی به سبب منبع نوری ویژهای که دارد، انعطاف بیشتری را در اختیار طراحان روشنایی میگذارد. از این رو شرایط برای نورپردازی فضاهای مختلف به راحتی فراهم آورده میشود.
مشاوره روشناییی و نورپردازی جهت اجرای نور مخفی
از آنجایی که نور مخفی میتواند به طور مختلفی نصب شود و از طیف رنگی و دمایی متفاوتی برخوردار باشد، توجه به برخی نکات در روند نورپردازی به سبک نور مخفی اهمیت پیدا میکند. مشاوره نورپردازی برای اجرای نور مخفی به شما کمک میکند تا به طور منطقی نور فضا را تعمین کرده و در نتیجه آن علاوه بر ایجاد روشنایی، به فاکتورهای تزئینی هم بپردازید. در ادامه نکاتی که در بحث مشاوره روشنایی مطرح است، مورد بررسی قرار گرفته شده:
– در وهله اول باید به بحث تناسب نور مخفی با شرایط و دکوراسیو داخلی اشاره کرد. در ابتدای این محتوا هم گفتیم که عموما خانههایی با دکوراسیون مدرن، بهترین گزینه برای نورپردازی به سبک نور مخفی هستند.
– فاکتور بعدی مربوط به رعایت تم رنگی منبعهای مختلف نوری در محیط است. رنگ نور محیط باید با رعایت کنتراستها، شدت روشنایی و متعادلسازی رنگ فضا انتخاب شود.
– پارامتر مهم بعدی در رابطه با طراحی نور مخفی، مربوط به توجه نسبت به محل اتصال خواهد بود. محل اتصال ال ای دی یا هر منبع نوری برای نورپردازی مخفی، باید شرایط را جهت عدم نمایش خود منبع فراهم آورد.
– توزیع یکنواخت نور هم باید مورد توجه قرار گیرد. منبع نوری باید در محلی نصب شود که در تمام طول خود به طور یکنواخت و یکسان نور را انتشار دهد. این انتشار نور حتی باید در عملکرد خود منبع هم مورد بررسی قرار گیرد.
– با توجه به محل نصب نور مخفی در خانه یا فضاهای دیگر، باید به هدف آن هم توجه داشته باشید. این سبک نورپردازی عموما جنبه تزئینی دارد و یا برای ایجاد آرامش در اتاقهای خواب در نظر گرفته میشود. با این حساب برای هر یک از اهداف مذکور، نیاز به طیف رنگی، شدت روشنایی و متراژ متفاوتی مطرح خواهد بود.
توجه به این نکات میتواند عاملی برای تناسب شرایط محیطی در یک فضای داخلی باشد. در نظر بگیرید که با رعایت موارد مذکور در مشاوره نورپردازی، میتوانید از امکانات نورپردازی به طور مطلوبتری برخوردار شوید.
نتیجه :
با در نظر داشتن تمامی آنچه که تا اینجا در رابطه با طراحی نورپردازی به واسطه نور مخفی گفته شد، در صورتی که شما هم به دنبال نورپردازی محیط داخلی خانه یا هر فضای مدرن دیگری هستید، میتوانید با کمک مجموعه روشنایی نورا، از بهترین خدمات مشاوره روشنایی و نیز بهترین گزینهها برای سیستمهای نورپردازی برخوردار شوید. پروژههای نورپردازی نورا با توجه به تمامی اصول مطرح نورپردازی و طراحی روشنایی، در ایدهآلترین شرایط ممکن صورت میگیرد.
ما در این مجموعه نسبت به ارائه بهترین گزینهها برای طراحی روشنایی توجه ویژهای داریم که شرایط را برای تجربه بهتر از روند نورپردازی فراهم میآورد. از آنجایی که در بحث طراحی دکوراسیون، استفاده از چراغهای مناسب میتواند مستقیما در دکوراسیون داخلی فضا موثر واقع شود، تنوع بالایی در ارائه سیستمها در نظر گرفته شده تا افراد توانایی انتخاب از میان گزینههای مختلف و مناسب را داشته باشند. در این بستر میتوانید با توجه به شرایط مختلف، سراغ انتخاب و خرید منبع نوری و سیستم نورپردازی بروید.